Növelje bevételeit ügyfélkörének elemzésével

Az Intrumnál a rendelkezésünkre álló adatokat és tapasztalatunkat arra használjuk, hogy pontosan felmérjük a fizetési profilokat, csökkentve ezzel vállalkozása kockázatát és maximalizálva bevételeit. Ez számos módon segíthet megérteni ügyfélkörét és növelni a bevételeket.

A portfólió kockázati szintjének megértése

Elemzéseink segítségével jobban ellenőrizheti az ügyfélportfóliójának kockázatait. Ezt folyamatosan szükséges elvégezni, hogy nyomonkövethető legyen az ügyfélportfóliójában rejlő növekvő vagy csökkenő kockázat. Ezután eldöntheti, hogy szükség van-e a hitelkockázat kiigazítására. Előfordulhat, hogy a kockázat kis mértékű kiigazítása jelentősen magasabb hozamot eredményezhet.

A kockázat azonosítása a veszteségek bekövetkezése előtt

Az Intrum scoring rendszerével és elemzéseivel lehetősége nyílik arra, hogy az ügyfélportfóliójában rejlő hitelkockázatot már korai szakaszban felismerje, és megtegye a megfelelő lépéseket bevételének védelme érdekében. E nélkül az információ nélkül hosszabb időbe telik, amíg a veszteségek megjelennek a portfóliójában, és ezek a veszteségek valószínűleg nagyobbak lesznek.

Hogyan végezzünk összehasonlítást?

Az Intrum hitelinformációi lehetővé teszik, hogy összehasonlítsa  vállalkozásának kockázatát a piac többi szereplőjével. Meg tudjuk mondani, hogy az Ön vállalatának magas vagy alacsony a kockázati szintje az azonos iparágban működő többi vállalathoz képest. Ez megkönnyíti annak értékelését, hogy vállalata optimális kockázatot vállal-e.

Új ügyfelek elemzése

Vállalkozásának lehetősége lehet arra, hogy még több ügyfél felé nyisson. Sok vállalat elutasítja a potenciálisan jövedelmező ügyfeleket, mert attól fél, hogy veszteséggel kell számolnia. Az Intrum scoring rendszerrel a vállalkozására szabottan kapja meg a nemteljesítés valószínűségét. A scoring rendszer megkönnyíti a legjövedelmezőbb ügyfelek kiválasztását.