5 tipp a likviditás javítására

A kisvállalkozások gyakran küzdenek a késedelmes fizetésekkel - sokan úgy érzik, nyomás alatt vannak, hogy hosszabb határidőket fogadjanak el, mint amilyeneket kényelmesnek éreznek. Mit tehet tehát, hogy javítsa vállalkozása likviditását?

Bár a likviditás fenntartása kihívást jelenthet, összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segítségével vállalkozását mozgásban tarthatja.

Megértjük, hogy a pénzügyek sok kisvállalkozás számára szűkösek, és a késedelmes fizetés a csőd veszélyének teheti ki Önt. A költségek és bevételek szigorú ellenőrzése biztosítja azt,  hogy rendelkezésre álljon akkor a pénz, amikor szükség van rá.

A likviditás áttekintése

A likviditási költségvetés használatával tervezhet a jövőre nézve, mivel megmutatja, mikor lesz elég pénz a számláján a kimenő költségek kifizetésére. A helyzet áttekintése azt jelenti, hogy kézben tartja a helyzetet, és még azelőtt tud intézkedni, mielőtt bajba kerülne.

Csökkentse a hitelfeltételeket

A termék vagy szolgáltatás eladása és a pénz bankszámlára érkezése között  eltelt idő nagy hatással van a pénzforgalomra. Ennek az időnek a lehető legrövidebbnek kell lennie, mivel az Ön által nyújtott hitelt általában az ügyfél vagyonával szembeni fedezet nélkül nyújtod. Ne feledje, hogy:

  • Vezessen be gyors számlázási folyamatokat, hogy gyorsabban kapja meg a fizetéseket.

  • A számlán a lehető legrövidebb legyen az esedékesség napja.

Mindkettő csökkenti a hitel futamidejét, ami azt jelenti, hogy több saját pénze van a könyveiben.

Tervezze meg a műveleteket a költségvetésében

A teljesítményköltségvetés a működés tervezésének egy másfajta módja, mintha csak a likviditást néznénk. Áttekintést készít arról, hogy mibe kerül a vállalkozás működtetése az ugyanezen időszak bevételeihez mérve. Ez információt ad arról, hogy mennyire nyereséges vagy veszteséges a vállalkozása.

A kintlévőségek nyomon követése

Számos oka lehet annak, hogy egy ügyfél nem fizetett időben. Egyesek a saját pénzforgalmukkal küzdenek, másoknak rossz az adminisztrációjuk, és vannak, akik szándékosan késve fizetnek.

Könnyű feltételezésekbe bocsátkozni, és hagyni, hogy a kommunikáció elcsússzon, de az időben történő emlékeztetőkkel történő nyomon követés egy egyszerű lépés, amely sok problémát megoldhat.

Vegye kézbe a pénzügyi irányítást

Amikor egy vállalkozást vezetsz, sok mindent kell nyomon követned. Győződjön meg róla, hogy megfelelő segítség áll rendelkezésére ahhoz, hogy a pénzügyi irányítás felett tartsa a frontot. Ez felszabadítja Önt arra, hogy vállalkozását fejlessze, tudva, hogy pénzügyei biztonságban vannak, és figyelmeztetést kap, ha valami a figyelmét igényli.

 

Sok vállalkozásnak van szüksége szakértői segítségre. Az Intrum ideális helyzetben van ahhoz, hogy segítsen azoknak a kkv-knak, amelyeknek nehézséget okoz a határidőre történő kifizetés. Adatainkat, tudásunkat és szakértelmünket felhasználva gondoskodunk a biztonságos fizetésről, miközben ügyfeleire is vigyázunk, és megvédjük hírnevét. További információért arról, hogyan tudunk segíteni Önnek.

For more information on how we can help you…