Tájékoztatás

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Tájékoztatjuk, hogy engedményezés útján szerzett követeléseink tekintetében, az UniCredit Bank Hungary Zrt. bankfiókjainak pénztárában Társaságunk Bankszámlájára  történő készpénzbefizetés lehetősége - az 1.000.000 Ft,-ot elérő vagy azt meghaladó készpénzbefizetések kivételével - 2021. június 01. napjától megszűnik. Az 1.000.000 Ft-ot elérő vagy meghaladó befizetések esetében későbbiekben  is megmarad a pénztári készpénzbefizetés lehetősége. Tartozását a továbbiakban bankszámlánkra történő közvetlen  átutalási megbízással  vagy csekk igénybevételével teljesítheti.

Megértésüket köszönjük!

Tájékoztatjuk, hogy telefonos ügyfélszolgálatunk jelenleg megnövekedett válaszidővel tudja hívását fogadni. A várakozási idő a reggeli időszakban elérheti akár az 5-7 percet is, ezért javasoljuk, hogy lehetőségéhez mérten a délutáni órákban keresse fel telefonon kollégáinkat, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére. A kellemetlenségért elnézését és megértését kérjük.

 

Figyelmeztetés

Tisztelt Ügyfelünk, Kedves érdeklődő!

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a közelmúltban ismeretlenek az Intrum nevével visszaélve küldtek ki hamis fizetési felszólítást. A hamis leveleken a társaság régi, már nem használt logója szerepelt, és „személyi kölcsön tartozás behajtása” tárgy megjelöléssel szólítottak fel magánszemélyt tartozás fizetésére.

A levet valójában nem az Intrum, vagy a társaság munkavállalója küldte ki. Az abban hivatkozott ügyiratszám, név és a tartozás adatai nyilvántartásunk adataival nem voltak összeegyeztethetők, a címzett nem volt ügyfelünk, és a levélben engedményezőként feltüntetett személytől sem vásároltunk követelést. A címzett figyelmét ezért felhívtuk arra, hogy az Intrum nevében jogosulatlan személy(ek) nem valós tartalmú behajtási levelet küldhettek részére. Az ügyben társaságunk feljelentést tett.

Ügyfeleinket és az oldal látogatóit tájékoztatjuk arról, hogy az Intrum nem küld a régi logóval ellátott levelet, illetve valótlan tartozással kapcsolatos fizetési felszólítást. Kérjük, ha ilyen levelet kap, NE küldjön pénzt az abban megadott címre vagy bankszámlaszámra, hanem keresse meg telefonos ügyfélszolgálatunkat  a +36 1 45 99 496-os számon. Ezért kérjük Önöket, hogy elővigyázatosságból, minden esetben vegyék fel társaságunkkal telefonon a kapcsolatot, amennyiben levelet kapnak tőlünk.

A telefonon hivatkozzon a levélben látható ügyszámra, és adja meg személyes adatait. Kollégáink ez alapján tudják ellenőrizni, van-e Önnek társaságunknál tartozása.Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy előfordulhat, hogy egyes meghatalmazottak (mind jogi-, mind természetes személyek) Ügyfeleink képviseletét üzletszerűen,  ellenszolgáltatásért cserébe végzik.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben az Ön által meghatalmazott személy  is üzletszerűen látja el az Ön képviseletét - ide nem értve az ügyvédi tevékenységet - és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kibocsátott pénzügyi közvetítői engedéllyel nem rendelkezik, úgy az jogosulatlanul végzett pénzügyi tevékenységnek, és mint olyan, jogszabályba ütköző cselekménynek minősülhet.

A fentiekre tekintettel, szeretnénk tájékoztatni, hogy a meghatalmazás bármikor visszavonható. A meghatalmazás visszavonását követően  egyedül Ön lesz jogosult a Társaságunk előtti eljárásra  mindaddig, amíg  más személy részére  újabb meghatalmazást nem ad. 

Társaságunk előtti képviseletre jogosító meghatalmazás formai és tartalmi követelményeit  az Üzletszabályzatunk tartalmazza.

Amennyiben tudomással bír arról, hogy meghatalmazottja üzletszerűen végzi az Ön képviseletét Társaságunk előtt és Ön ezt a  jogosultságát ellenőrizni szeretné, azt megteheti  az MNB nyilvántartásában (https://intezmenykereso.mnb.hu/).  Ezúton meggyőződhet arról, hogy ezen személyek rendelkeznek-e a tevékenységük végzéséhez szükséges MNB engedéllyel.                                                                                                                    

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése merülne fel, úgy kérjük keresse Társaságunkat a (+36 1) 45 99 496-os telefonszámon vagy lépjen kapcsolatba munkatársainkkal űrlapunkon keresztül, melyet az alábbi gombra kattintva érhet el.