Tájékoztatás

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024.08.03-án szombaton a személyes ügyfélszolgálatunk 15:00-ig tart nyitva. Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy az augusztus 20-i hosszú hétvégére való tekintettel a személyes ügyfélszolgálatunk 2024.08.21-én szerdán hosszított nyitvatartással, 18:00-ig tart nyitva.
Köszönjük,
INTRUM

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy befizetését már az OTP SimplePay felületén is rendezheti.

Az INTRUM Zrt. által SMS-ben vagy e-mail-ben kiküldött linkre kattintva, vagy a postai úton, levélként kiküldött értesítőinkben található QR kód beolvasásával az OTP SimplePay felületére jut el, ahol bankkártyás befizetéssel teljesítheti fennálló esedékes tartozását.

A SimplePay felületén teljesítendő befizetésekkel kapcsolatos további részletekért IDE kattintva tájékozódhat.

 

Fixesítési lehetőség

Tájékoztatás a 782/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet  2 § -ában meghatározottak szerinti szerződésmódosításról a  Magyar Nemzeti Bank (MNB) változó kamatozású jelzáloghitelek kamatkockázatáról, valamint az annak kezeléséről való tájékoztatás elősegítéséről szóló, 9/2019. (IV.15.) számú Ajánlása (továbbiakban: Ajánlás) figyelembe vételével.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Fixesítésre vonatkozó szerződésmódosítás igénylésére vonatkozó határidő 2022. március 7. napján lejárt.

Miről szól a  kamat-kockázatot csökkentő szerződésmódosítási lehetőség ?

A módosítás célja, hogy a jelenlegi változó kamatozású jelzáloghitelének kamatkockázatáról, és annak kezelésére vonatkozó lehetőségről  átlátható módon szerezhessen információt. Amennyiben Ön - a jelzálog-hitele  referencia-kamatlábhoz kötött kamatozása okán -  érintett, úgy személyre szóló tájékoztató levélben tájékoztatást kap a kamatkockázatról,  hitelének jelenlegi kondícióiról, valamint bemutatjuk az esetleges szerződés módosítás hatását, ha – a jelenlegi kamatozási mód helyett - 5 vagy 10 éves periódusú kamatrögzítés mellett döntene.

A fentiek okán módosított   kondíciókat a „HIRDETMÉNY a 782/2021. (XII. 24.) Korm. rendelet  2 § -ában meghatározottak szerint- a Magyar Nemzeti Bank 9/2019. (IV. 15.) számú ajánlása figyelembe vételével  - módosított kölcsönökről” ( továbbiakban: Hirdetmény) tartalmazza.

A  hivatkozott  Hirdetmény  által meghatározott módosításokon kívül,  a többi kondíciót  az Ön kölcsönszerződésére vonatkozó – mindenkor hatályos – hirdetmények tartalmazzák. 

Milyen díjjal, költséggel jár a szerződésmódosítás?

 • Hirdetmény szerinti szerződésmódosítási díj
 • A közjegyzői okirat költsége, mivel a szerződés módosításáról közjegyzői okiratba foglalt tartozáselismerő nyilatkozatot kell tennie  

Milyen feltétellel igényelhető szerződésmódosítás?

 • Az INTRUM Zrt által az érintett Ügyfelek részére megküldött, „Tájékoztatása jelzáloghitel-szerződés kamatozásának módosítási lehetőségéről” szóló tájékoztató levelének kiállítási dátumát követő 35 (harmincöt) napig jogosultakaz igénylés benyújtására.
 • Nincs lejárt tartozása a jelzáloghitelén.
 • Amennyiben van lejárt tartozása, a késedelmes napok száma nem haladhatja meg  a 90 napot az igénylés beérkezésének időpontjában  (Amennyiben a késedelem mértéke nem haladja meg a 90 napot, akkor a hátralékos tartozás összegének rendezése a szerződésmódosítás aláírásának előfeltétele).
 • Amennyiben a 90 napot meghaladja a késedelem, a módosítás nem igényelhető és a kérelem elutasítására okot adó körülmény.
 • Nincs folyamatban egyéb szerződés módosítására vonatkozó vagy elő- illetve végtörlesztési kérelme (Amennyiben van folyamatban ilyen kérelme, az igénylés benyújtásához azt szükséges visszavonnia).
 • Amennyiben van folyamatban ilyen kérelme és az nem kerül visszavonásra,a módosítás nem igényelhető és a (5 éves vagy 10 éves periódusú kamatrögzítésre vonatkozó) kérelmének elutasítására okot adó körülmény.

Mi a szerződésmódosítás folyamata?

 • Tájékozódás: Az Ön részére küldött, személyre szabott tájékoztató levél alapján mérlegelje, hogy kíván-e élni a szerződésmódosítás lehetőségével, valamintaz abban  szereplő törlesztőrészlet megfizetését tudja-e vállalni. Bővebb, személyre szabott tájékoztatást kérhet:
  • Telefonon: a +36 1 459 9484-es telefonszámon hívásfogadási időben:
   hétfő, kedd, szerda, péntek 8:00 és 16:30 óra között,
   csütörtök 8:00 és 20:00 óra között.
  • Személyes ügyfélszolgálaton: (1139 Budapest, Fiastyúk utca 4-8.) nyitvatartási időben:
    • hétfő:                                                     08:00–18:00
    • kedd-csütörtök:                                   08:00–16:30
    • péntek:                                                  08:00–15:00

 • Szerződésmódosítási kérelem: Szerződésmódosítási kérelmét benyújthatja  postai úton (levelezési cím: INTRUM Zrt.; 1438 Budapest, Pf.: 590.); vagya Személyes ügyfélszolgálaton: (1139 Budapest, Fiastyúk utca 4-8.) nyitvatartási időben:
    • hétfő:                                                     08:00–18:00
    • kedd-csütörtök:                                   08:00–16:30
    • péntek:                                                  08:00–15:00

 • Igénybevétel vizsgálata: A benyújtott dokumentumok alapján az INTRUM Zrt. megvizsgálja a szerződésmódosításra vonatkozó  igénybe vételi feltételeket, amelyek az alábbiak :
  • Hiánytalanul kitöltött és benyújtott kérelem.
  • Nincs hátrányos változás a hitel fedezetéül szolgáló ingatlan vonatkozásában.
  • Nincs fennálló késedelme, lejárt tartozása (ill. ha van és a 90 napot nem haladja meg a késedelmes napok száma, akkor a szerződés aláírásáig megfizeti a fent meghatározottak szerint )
  • Nincs folyamatban egyéb szerződés módosítására vonatkozó vagyelő- illetve végtörlesztési kérelme. (ill. ha van folyamatban ilyen kérelme, akkor a szerződés aláírásáig visszavonásra kerül).

 • Szerződésmódosítás: A szerződésmódosítás megismerését és aláírását követően, azzal összhangban, közokiratba foglalt tartozáselismerő nyilatkozatot kell tennie és azt elektronikusan vagy papíralapon az INTRUM Zrt. részére be kell nyújtania. A közokiratba foglalás költségét Ön viseli, azt közvetlenül meg kell fizetnie a közjegyzőnek!

 • Törlesztés: A szerződésmódosításban foglaltak szerint a INTRUM Zrt  értesítést küld az új törlesztőrészletről.

További tájékoztatásért látogasson el az MNB kamatkockázatáról szóló alábbi honlapjára!

MNB tájékoztató