Tájékoztatás

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy befizetését már az OTP SimplePay felületén is rendezheti.

Az INTRUM Zrt. által SMS-ben vagy e-mail-ben kiküldött linkre kattintva, vagy a postai úton, levélként kiküldött értesítőinkben található QR kód beolvasásával az OTP SimplePay felületére jut el, ahol bankkártyás befizetéssel teljesítheti fennálló esedékes tartozását.

A SimplePay felületén teljesítendő befizetésekkel kapcsolatos további részletekért IDE kattintva tájékozódhat.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a Társaságunk kötelezetteket érintő Adatkezelési tájékoztatójának a "Címzettek" elnevezésű melléklete 2023.12.11. napján módosult. Amennyiben felmerülne kérdésük, kérjük a valasz@intrum.hu e-mail címen vegyék fel Társaságunkkal a kapcsolatot.

 

Miért kaptam SMS-t?

Ha egy ügyfél adóssága az Intrumhoz kerül, erről postai levélben és SMS-ben is értesítjük az érintettet – gyakori, hogy az utóbbi előbb ér célba. Ha még nem kapta meg a levelet, az SMS-ben szereplő 12 jegyű ügyiratszám bediktálásával kérhet részleteket a tartozásáról az Intrum ügyfélszolgálatán.

Miért nincs benne az SMS-ben, hogy kit keresnek?

Az adatvédelmi törvény rendkívül szigorúan szabályozza a személyes adatok kezelését és közlését. A jogszabályok alapján SMS-ben senkinek sem küldhetünk el olyan adatokat, amelyek banktitoknak minősülnek, így például egy adós nevét vagy más személyes adatát, a bankja nevét vagy a tartozásának összegét. Ennek oka az, hogy egy ügyfél telefonszáma máshoz kerülhet, a telefont ellophatják, hozzáférhet harmadik személy is, így nem tudhatjuk biztosan, hogy az érzékeny adatok nem kerülnek-e illetéktelenek kezébe.

Nekem nincs is tartozásom. Miért kaptam SMS-t?

Az Intrum olyan mobilszámokra küld ki fizetési felszólító SMS-t, amelyeket az adós ügyfelek megadtak az eredeti hitelezőiknek, például egy banknak. Mivel sok tartozás több éves, előfordul, hogy az adósok telefonszáma időközben megváltozik, és a mobilszám új előfizetőhöz kerül – Ön akár így is kaphat SMS-t annak ellenére, hogy nincs tartozása.

Amennyiben úgy véli, tévesen kapott SMS-t, azt javasoljuk, azt ne hagyja figyelmen kívül, hanem keresse meg az ügyfélszolgálatunkat. Ha sikerül tisztázni a tévedést, Ön nem fog több téves értesítést kapni. Az is lehetséges viszont, hogy elfeledkezett egy be nem fizetett számláról, ami időközben az Intrumhoz került – ennek kiderítése érdekében szintén érdemes ügyfélszolgálatunkhoz fordulni.

Már kaptam SMS-t, de a felszólító levél a tartozás részleteivel még nem érkezett meg.

Minden ügyfelünket szeretnénk a lehető leghamarabb elérni, ezért az első felszólító levelet és az SMS-t közel ugyanazon a napon küldjük ki. Gyakori tehát, hogy az ügyfelek az SMS-t előbb kapják meg, mint a levelet, de pár nappal később a küldemény is célba ér.

Az Ön levelezési címét az eredeti számlát kibocsátó cégtől (tehát például a banktól) kapjuk, ezért ha Ön időközben elköltözött, és azt nem jelentette be, lehet, hogy nem érkezik meg a levél a címére. Ilyen esetben mindenképpen keresse fel az ügyfélszolgálatunkat!

Mit jelent a 12 karakter hosszú számsor az SMS-ben?

Az ügyfeleknek küldött SMS-ek mindig tartalmazzák a tartozásuk ügyiratszámát. Ennek bediktálásával a személyes vagy telefonon történő ügyintézés során gyorsabban juthat információhoz a tartozásáról, vagy köthet velünk fizetési megállapodást. Személyes ügyintézés esetén az ügyszám megadása mellett a biztonságos beazonosíthatóság érdekében be kell mutatnia személyi azonosító dokumentumát is.

Részletfizetési megállapodás alapján minden hónapban határidőre fizetek, miért kapok mégis SMS-t?

A havi törlesztőrészletek befizetési határideje előtt néhány nappal automatikus emlékeztető üzenetet küldünk, melyben jelezzük a befizetés határidejének közeledtét. Ez azért fontos, mert ha egy ügyfél nem teljesíti időben a részletfizetési megállapodásban foglaltakat, a megállapodás megszűnik, és eegyösszegűvé válik.

Előfordulhat, hogy akkor is kap SMS-t, ha már befizette a fennálló tartozását. Ennek oka, hogy a befizetések beazonosításához és könyveléséhez esetenként több időre van szükségünk, így rendszerünk még nem érzékeli a befizetett összeget. Ez esetben tekintse az üzenetet tárgytalannak. A biztonság kedvéért azt javasoljuk, minden befizetéskor őrizze meg az átutalási vagy fizetési bizonylatot: ha esetleg adminisztrációs hiba történne ennek segítségével mindig igazolhatja befizetését.

Ha egyszerre több tartozását is törleszti, azokról egyenként küldünk ki emlékeztető SMS-t. Ilyen esetben nézze meg, melyik 12 jegyű ügyszám szerepel az SMS-ben, és ellenőrizze, hogy valóban befizette-e az ügyiratszámmal jelölt tartozás törlesztőjét.