Tájékoztatás 

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Tájékoztatjuk, hogy engedményezés útján szerzett követeléseink tekintetében, az UniCredit Bank Hungary Zrt. bankfiókjainak pénztárában Társaságunk Bankszámlájára  történő készpénzbefizetés lehetősége - az 1.000.000 Ft,-ot elérő vagy azt meghaladó készpénzbefizetések kivételével - 2021. június 01. napjától megszűnik. Az 1.000.000 Ft-ot elérő vagy meghaladó befizetések esetében későbbiekben  is megmarad a pénztári készpénzbefizetés lehetősége. Tartozását a továbbiakban bankszámlánkra történő közvetlen  átutalási megbízással  vagy csekk igénybevételével teljesítheti.

Megértésüket köszönjük!

Tájékoztatjuk, hogy Társaságunknál 2021. március 1. napjától követelésbehajtással összefüggésben az engedményezett és megbízás alapján kezelt követelések esetében, adatkezeléssel kapcsolatos jogalapváltás történt, Társaságunk  jogos érdekre tért át szerződés teljesítése helyett. Az adatkezelés alapjául szolgáló jogos érdek elemeiről, az adatkezeléshez kapcsolódó részletekről, valamint érintetti jogairól részletes tájékoztatást Társaságunk 2021. március 1. napjától hatályos Adatkezelési tájékoztatójában találhat.

Tájékoztatjuk, hogy telefonos ügyfélszolgálatunk jelenleg megnövekedett válaszidővel tudja hívását fogadni. A várakozási idő a reggeli időszakban elérheti akár az 5-7 percet is, ezért javasoljuk, hogy lehetőségéhez mérten a délutáni órákban keresse fel telefonon kollégáinkat, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére. A kellemetlenségért elnézését és megértését kérjük.

 

Miért kaptam SMS-t?

Ha egy ügyfél adóssága az Intrumhoz kerül, erről postai levélben és SMS-ben is értesítjük az érintettet – gyakori, hogy az utóbbi előbb ér célba. Ha még nem kapta meg a levelet, az SMS-ben szereplő 12 jegyű ügyiratszám bediktálásával kérhet részleteket a tartozásáról az Intrum ügyfélszolgálatán.

Miért nincs benne az SMS-ben, hogy kit keresnek?

Az adatvédelmi törvény rendkívül szigorúan szabályozza a személyes adatok kezelését és közlését. A jogszabályok alapján SMS-ben senkinek sem küldhetünk el olyan adatokat, amelyek banktitoknak minősülnek, így például egy adós nevét vagy más személyes adatát, a bankja nevét vagy a tartozásának összegét. Ennek oka az, hogy egy ügyfél telefonszáma máshoz kerülhet, a telefont ellophatják, hozzáférhet harmadik személy is, így nem tudhatjuk biztosan, hogy az érzékeny adatok nem kerülnek-e illetéktelenek kezébe.

Nekem nincs is tartozásom. Miért kaptam SMS-t?

Az Intrum olyan mobilszámokra küld ki fizetési felszólító SMS-t, amelyeket az adós ügyfelek megadtak az eredeti hitelezőiknek, például egy banknak. Mivel sok tartozás több éves, előfordul, hogy az adósok telefonszáma időközben megváltozik, és a mobilszám új előfizetőhöz kerül – Ön akár így is kaphat SMS-t annak ellenére, hogy nincs tartozása.

Amennyiben úgy véli, tévesen kapott SMS-t, azt javasoljuk, azt ne hagyja figyelmen kívül, hanem keresse meg az ügyfélszolgálatunkat. Ha sikerül tisztázni a tévedést, Ön nem fog több téves értesítést kapni. Az is lehetséges viszont, hogy elfeledkezett egy be nem fizetett számláról, ami időközben az Intrumhoz került – ennek kiderítése érdekében szintén érdemes ügyfélszolgálatunkhoz fordulni.

Már kaptam SMS-t, de a felszólító levél a tartozás részleteivel még nem érkezett meg.

Minden ügyfelünket szeretnénk a lehető leghamarabb elérni, ezért az első felszólító levelet és az SMS-t közel ugyanazon a napon küldjük ki. Gyakori tehát, hogy az ügyfelek az SMS-t előbb kapják meg, mint a levelet, de pár nappal később a küldemény is célba ér.

Az Ön levelezési címét az eredeti számlát kibocsátó cégtől (tehát például a banktól) kapjuk, ezért ha Ön időközben elköltözött, és azt nem jelentette be, lehet, hogy nem érkezik meg a levél a címére. Ilyen esetben mindenképpen keresse fel az ügyfélszolgálatunkat!

Mit jelent a 12 karakter hosszú számsor az SMS-ben?

Az ügyfeleknek küldött SMS-ek mindig tartalmazzák a tartozásuk ügyiratszámát. Ennek bediktálásával a személyes vagy telefonon történő ügyintézés során gyorsabban juthat információhoz a tartozásáról, vagy köthet velünk fizetési megállapodást. Személyes ügyintézés esetén az ügyszám megadása mellett a biztonságos beazonosíthatóság érdekében be kell mutatnia személyi azonosító dokumentumát is.

Részletfizetési megállapodás alapján minden hónapban határidőre fizetek, miért kapok mégis SMS-t?

A havi törlesztőrészletek befizetési határideje előtt néhány nappal automatikus emlékeztető üzenetet küldünk, melyben jelezzük a befizetés határidejének közeledtét. Ez azért fontos, mert ha egy ügyfél nem teljesíti időben a részletfizetési megállapodásban foglaltakat, a megállapodás megszűnik, és eegyösszegűvé válik.

Előfordulhat, hogy akkor is kap SMS-t, ha már befizette a fennálló tartozását. Ennek oka, hogy a befizetések beazonosításához és könyveléséhez esetenként több időre van szükségünk, így rendszerünk még nem érzékeli a befizetett összeget. Ez esetben tekintse az üzenetet tárgytalannak. A biztonság kedvéért azt javasoljuk, minden befizetéskor őrizze meg az átutalási vagy fizetési bizonylatot: ha esetleg adminisztrációs hiba történne ennek segítségével mindig igazolhatja befizetését.

Ha egyszerre több tartozását is törleszti, azokról egyenként küldünk ki emlékeztető SMS-t. Ilyen esetben nézze meg, melyik 12 jegyű ügyszám szerepel az SMS-ben, és ellenőrizze, hogy valóban befizette-e az ügyiratszámmal jelölt tartozás törlesztőjét.