Fenntarthatóság az Intrumnál

Fenntarthatóság – cégünk egyik alappillére Az Intrum komoly globális elkötelezettséget vállalt a fenntarthatóság iránt, mely fontos része cégünk identitásának. A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk alapját a jövőképünk, küldetésünk, célunk és értékeink adják.

Az Intrum piacvezető a követeléskezelési szolgáltatások piacán. Több mint 10000 munkatársunknak és 24 európai országot lefedő jelenlétünknek köszönhetően egyedülálló a piacon. Piaci pozíciónk nemcsak lehetőséget hordoz, de felelősséget is jelent. Iparágunkban példaként tekintenek ránk. Célunk, hogy a credit management piacát transzparens, emberközpontú irányba vezessük, és etikus, fenntartható üzleti gyakorlataink révén magas mércét állítsunk az iparág számára.


Az Intrum jövőképe, hogy magunkénak tudjuk mindazok bizalmát és tiszteletét, akik hiteleznek vagy hitelt vesznek igénybe. Hisszük, hogy a fenntarthatóság iránti elkötelezettség fontos szerepet játszik e jövőkép megvalósításában.   

Célunk, hogy elősegítsük a cégek sikerét azáltal, hogy ügyfeleikkel törődünk. Ez a megközelítés meghatározza a társadalomban vállalt szerepünket és mindennapi munkánkat, üzleti fejlődésünket. Azon dolgozunk, hogy közös értékeket teremtsünk az üzleti világ és a társadalom számára, ugyanis mindkettő javát szolgálja, hogy a cégek időben hozzájussanak fizetségükhöz, a polgárok pedig megszabaduljanak a tartozástól. Az Intrumnál célunk, hogy tartós eredményt érjünk el, és az egészséges gazdaság megteremtésében az üzleti világ, az államigazgatási szervek és más érintettek partnereiként látjuk magunkat. 

Célunk, hogy utat mutassunk az egészséges gazdaság felé, a magánszemélyek, cégek és az egész társadalom számára. Úgy látjuk, hogy a hitel létfontosságú része a növekvő és egészséges gazdaságnak. Az embereknek és a vállalkozásoknak szükségük van arra, hogy hosszú és rövid távú kölcsönt vehessenek igénybe annak érdekében, hogy növekedhessenek és megteremthessék a vágyott életüket. Azonban a túl könnyedén nyújtott hitel veszélyes lehet az egyénre és a társadalom egészére nézve is. Biztosítjuk, hogy a cégek hozzájutnak az eladott szolgáltatásuk vagy termékeik ellenértékéhez, miközben az emberek megszabadulnak tartozásaiktól. Ezáltal a magánszemélyek, cégek és az egész társadalom számára utat mutatunk az egészséges gazdaság felé. 

Alapvető értékeink az empátia, etikusság, elkötelezettség és a megoldások. Ezekben az értékekben őszintén hiszünk és amelyek azt is tükrözik, ahogyan az Intrumnál végezzük munkánkat. Bővebben az alapvető értékeinkről itt olvashat.

Az ENSZ Globális Megállapodása
2016-ban fontos lépést tettünk a fenntarthatósági törekvéseink felé azáltal, hogy aláírtuk a világ legnagyobb vállalati fenntarthatósági kezdeményezését, az Egyesült Nemzetek Globális Megállapodását. A Globális Megállapodás aláíróiként elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a Globális Megállapodást és tíz alapelvét beépítsük üzleti stratégiánkba, kultúránkba és mindennapi tevékenységeinkbe. A Globális Megállapodás elvei olyan nemzetközi szinten elismert egyezményekből és nyilatkozatokból származnak, mint az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata. Az Intrum számára - beleértve munkatársainkat és beszállítóinkat is - ezek az egyezmények és nyilatkozatok létfontosságúak, mivel beépültek a magatartási politikánkba. Évente nyilvános jelentés keretében számolunk be, az emberi jogok, a munkaügy, a környezetvédelem és a korrupcióellenesség területén elért teljesítményeinkről, valamint arról, hogy a Globális Megállapodás alapelveit hogyan építjük be üzletvitelünkbe.