Intesa Sanpaolo

Az Intrum és az Intesa Sanpaolo közötti stratégiai partnerség számos előnnyel járt: kiegyensúlyozottabb pénzügyi mérleg, jobb kiszolgálás és előnyös hosszú távú hozamok..

Az Intesa Sanpaolo nemteljesítő hitelek behajtási funkciójának és az Intrum olaszországi műveleteinek egyesülése a maga nemében vezető szolgáltatót hoott létre Olaszországban. A közös vállalkozás mintegy 40 milliárd eurónyi hitelt kezel, és az Intesa jelentős kisebbségi részesedéssel rendelkezik mind a platformban, mind a portfólióban.

Az Intrum és az Intesa tízéves kizárólagos szolgáltatási megállapodást kötött a meglévő és új portfóliókra vonatkozóan. Az ügylet részeként a bank 600 alkalmazottját is átvettük, akiket egyesítettünk az olaszországi 400 fős személyzetünkkel.

A társbefektető CarVallal együtt a közös vállalat 12 milliárd eurós GBV portfóliót vásárolt meg nem teljesítő hitelekből. A hosszú távú partnerség struktúrája lehetővé teszi, hogy az Intesa vonzó hozamokból profitáljon, valamint javítsa saját mérlegpozícióját és szolgáltatásait.

Az Intrum örömmel zárta le ezt az összetett tranzakciót rövid időn belül. A partnerség lehetővé tette a bank számára stratégiai céljainak megvalósítását, és bizonyítja az Intrum elkötelezettségét egy fontos piac iránt.


Az Intrum

Az Intrum piacvezető pénzügyi szolgáltatóként széleskörű szakértelemmel rendelkezik a követelésbehajtási  és kintlévőségkezelési szolgáltatások terén. 20 európai országban folytat üzleti tevékenységet, több mint 10 000 tapasztalt munkatárssal.


Legyen a megbízónk!

We support you all the way