Kutatások & tanulmányok

Kutatások & tanulmányok

Hataselemzo tanulmany

A követeléskezelők szerepéről a koronavírus válság gazdasági hatásainak enyhítésében

Hataselemzo tanulmany

A tanulmány elkészítésének fő célja, hogy bemutassa a hazai követeléskezelő piac tevékenységeinek hozzájárulását a magyar gazdasághoz a koronavírus válság enyhítésében, a magyar állami és az EU-s szervezetek elvárásainak megfelelően. A tanulmány két fő elemzési koncepció, az ex-post és az ex-ante becslések segítségével mutatja be a magyarországi követeléskezelő piac hatásait.

Tovább ›

Lakossági megtakarítások

Intrum-Scale reprezentatív kutatás a lakossági megtakarításokról 2021

Lakossági megtakarítások

Az Intrum megbízásából a Scale Research közvélemény-kutatást végzett és tanulmányt készített arról, hogyan hatott a magyar lakosság pénzügyi helyzetére a koronavírus-járvány 2020-as és 2021-es két hulláma, valamint az arra adott kormányzati gazdasági intézkedések.  A felmérés során rákérdeztek az emberek megtakarításainak változására, tartozásaira, a hitelekkel kapcsolatos véleménye változására, valamint több kérdés foglalkozott a hiteltörlesztési moratóriummal is.

Tovább ›

Intrum fizetőképességi index
2019. március

Intrum fizetőképességi index

Intrum fizetőképességi index

Az Intrum által negyedévente publikálásra kerülő - a GKI Gazdaságkutató Zrt.-vel közösen készített - Intrum fizetőképességi index négy változó mentén vizsgálja a háztartások anyagi helyzetét és fizetőképességét. Az index képes arra, hogy a benne szereplő adatok és tudás alapján rövidtávú prognózist adjon a magyar háztartások anyagi helyzetéről.

Tovább ›

European Payment Report
Európai Fizetési Jelentés

European Payment Report

European Payment Report

Az Intrum, Európa vezető követeléskezelő vállalatcsoportja évente elkészíti a European Payment Report című jelentését, melyhez 29 európai országban 11 856 vállalattól gyűjtött adatokat pénzügyi működésüket illetően 2019. január 31. és április 5. között. A kapott adatok képet adnak a megkérdezett cégek üzletmenetének sajátosságairól és rálátást biztosítanak mind az összeurópai, mind a felmérésben résztvevő egyes országokban tapasztalható fizetési kockázat mértékéről. A Magyarországra vonatkozó országspecifikus eredmények 445 helyi vállalattól származó adatokon alapulnak. A reprezentatív felmérés független adatfelvételen alapul.

Tovább ›

European Consumer Payment Report
Európai Fogyasztói Fizetési Felmérés

European Consumer Payment Report

European Consumer Payment Report

Az Intrum Európa 24 országában - köztük a Magyarországon is - évente közel 25 000 fogyasztótól gyűjt információt annak érdekében, hogy átfogó képet alkothasson napi pénzügyeikről; arról, hogy ki mennyire tudja mindennapi kiadásaikat kézben tartani. Az eredményeket az Európai Fogyasztói Fizetési Felmérés (European Consumer Report) című kiadvány összegzi. A magyar fogyasztóktól kapott válaszokat külön is összegeztük.

Tovább ›