Magyar vezető lett az Intrum Csoport regionális CEO-ja

Az Intrum, Európa vezető követeléskezelési vállalata Felfalusi Pétert nevezte ki a taktikai piacok (Magyarország, Szlovákia és Csehország) ügyvezető igazgatójává.

Áprilistól Felfalusi Péter a magyar piac mellett már az Intrum csehországi és szlovákiai tevékenységét is irányítja. Felfalusi 2003-ban csatlakozott az Intrumhoz, mint a fogyasztói értékesítésért felelős értékesítési igazgató, majd 2004-ben országigazgató lett.

Felfalusi Pétert az Intrum csapatában végzett két évtizedes kiváló munkája, vezetői képességei és az adósságkezelés terén szerzett szakértelme alapján kérték fel a regionális vezetői szerepre és kinevezésével a vállalat célja, hogy tovább erősítse jelenlétét a közép-európai régióban.

Gratulálok Péternek a Taktikai piacok ügyvezető igazgatói kinevezéséhez. Péter több mint 20 éve vezeti az Intrum nagyon sikeres magyarországi üzletágát. A hitelkezelési szolgáltatások ágazatában szerzett mélyreható ismeretei és tapasztalata alapján tudom, hogy kiváló munkát fog végezni új, kibővített szerepkörében. Örömmel erősítem meg azt is, hogy leállítjuk a magyarországi, szlovákiai és csehországi üzletágaink korábban közölt potenciális értékesítési folyamatát
– mondta a kinevezéssel kapcsolatban Andres Rubio, az Intrum Group elnök-vezérigazgatója.

Új regionális vezetőként a cseh és szlovák piacokon az Intrum üzleti tevékenységének vezetése és irányítása, valamint az üzleti növekedés előmozdítása lesz Felfalusi feladata az Intrum Magyarország irányítása mellett, aki az Intrum csoport General Management Team (GMT) tagja is lesz és közvetlenül Andrés Rubio vezérigazgatónak fog jelenteni. 

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a magyar mellett az Intrum cseh és szlovák piacainak közös vezetőjeként is bizonyíthassak. Az Intrum elkötelezett az egészséges gazdaság kiépítése és az üzleti hatékonyság mellett, én pedig alig várom, hogy még nagyobb részt vállalhassak ezen célok eléréséből
– mondta Felfalusi Péter az új pozíciója kapcsán.

Felfalusi az Intrum előtt különböző pénzügyi pozíciókat töltött be: pályafutását az értékpapírpiacon kezdte, majd az OTP Értékpapír Rt. határidős üzletágigazgatója lett, ezt követően pedig a Synergon Informatika Rt. pénzügyi és treasury igazgatójaként dolgozott. A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász MSc diplomát, és további három diplomával rendelkezik, köztük EFFAS nemzetközi befektetési pénzügyi elemzői képesítéssel.  2013 februárja óta a MAKISZ (Magyar CMS Cégek és Üzleti Információszolgáltatók Szövetsége) elnökségi tagja, 2013-2019 között elnöke volt.