Milyen a jó követeléskezelési gyakorlat?

A helyes behajtási gyakorlat megköveteli, hogy a szolgáltatók betartsák az adott piac által meghatározott jogi előírásokat. Az Intrumnál úgy gondoljuk, hogy az etikus megközelítés az egyetlen helyes működési mód.

Az Intrumnál mindig ügyelünk a megfelelő követelésbehajtási gyakorlatra. Megbízóinkat és ügyfeleiket etikusan és tisztességesen kezeljük. A jogszabályok és a piaci követelmények betartása mellett az Intrumnál olyan alapvető értékek vezérelnek bennünket, mint az empátia, etika, elkötelezettség és megoldásközpontúság. Ezen elvek meghatározzák identitásunkat, és minden munkafolyamatunkat vezérlik.

Miért fontos a jó behajtási gyakorlat?

A jó adósságbehajtási gyakorlat segíti biztosítani azt, hogy mind megbízóinkkal, mind ügyfeleikkel megfelelően bánjunk, amíg a behajtási folyamat zajlik. Ilyen eleme a gyakorlatnak, hogy az adóssággal rendelkező ügyfelekkel a legmesszebb menőkig etikusan és a megoldásra törekedve bánunk.

Az Intrumnál nagyon is tudatában vagyunk a megfelelő tartozásbehajtási gyakorlatnak, biztosítva azt, hogy megbízóinkkal és ügyfeleikkel etikus és tiszteletteljes módon bánjunk. Csak a megfelelő időben és módon hajtjuk be a tartozást. Soha nem fogunk félrevezetni, zaklatni vagy fenyegetni senkit. Nem adunk információt a tartozásról a munkáltatójuknak vagy barátaiknak.

Helyesnek tartjuk az elvárt követelményeket nem teljesítő vállalatok felelősségre vonását.

Védelem az ügyfelei számára

A helyes behajtási gyakorlat nemcsak az ügyfeleket védi, hanem a megbízó vállalkozását is. Az Intrumnál a megbízók által preferált módon kezeljük az ügyeket - a megbízó jóváhagyása nélkül nem ajánlunk egyezséget vagy engedményt a tartozásokra.

Kötelességünknek tartjuk, hogy a lehető legalaposabb információkkal lássuk el megbízóinkat - megvizsgáljuk az ügyeket és tanácsot adunk a tartozás behajtásának valószínűségéről és az ezzel járó költségekről. Amennyiben az ügyfélnek nincs módja a visszafizetésre, Önt tájékoztatjuk erről, hogy vállalkozása ne pazaroljon időt és pénzt a behajthatatlan tartozásokra.

Változást akarunk elérni

Az adósságbehajtás fontos része az egészséges és fenntartható gazdaság biztosításának. Az Intrumnál változást kívánunk elérni a vállalkozások, az emberek és a társadalom számára azáltal, hogy segítünk a csődök minimalizálásában, a munkahelyek biztosításában és a további eladósodások megelőzésében.

Piacvezető pozíciónk egyedülálló lehetőséget biztosít számunkra, hogy az egész iparág fejlődését etikus irányba tereljük.

Mindig arra törekszünk, hogy megbízható partnerek legyünk, ahol kölcsönös a tisztelet köztünk és az ügyfeleink között. Tudjuk, hogy az ügyfelekkel való kapcsolat rendkívül fontos. Empatikus és tiszteletteljes párbeszéddel biztosítjuk számukra a tisztességes bánásmódot és a pozitív élményt, hogy a behajtási folyamat ne csak hatékony legyen, hanem előnyös is a jövőbeli üzleti kapcsolatai szempontjából.