Intrum fizetőképességi index

Az Intrum által negyedévente publikálásra kerülő - a GKI Gazdaságkutató Zrt.-vel közösen készített - Intrum fizetőképességi index négy változó mentén vizsgálja a háztartások anyagi helyzetét és fizetőképességét. Az index képes arra, hogy a benne szereplő adatok és tudás alapján rövidtávú prognózist adjon a magyar háztartások anyagi helyzetéről.

Intrum Fizetőképességi Index

Az Intrum célja, hogy naprakész ismeretekkel bírjon a magyar lakosság és a vállalkozások gazdasági helyzetét illetően, ezen ismeretekkel is segítve a gazdasági szereplőket és a lakosságot, valamint hogy feltérképezze az azok fejlődésére ható tényezőket és anyagi helyzetükre vonatkozó várakozásokat.

Ennek okán az Intrum Zrt. és a GKI Gazdaságkutató Zrt. közös munkájaként létre jött az Intrum fizetőképességi index, amely a magyar háztartások fizetőképességét mutatja meg. Az index képes arra, hogy a benne szereplő adatok és tudás alapján rövidtávú prognózist adjon a magyar háztartások anyagi helyzetéről.

Először 2020 májusában elkészült az Intrum Regionális fizetőképességi indexe is, mely a hazai háztartások fizetőképességének változásait a 7 magyar régióra lebontva mutatja be.

Az Intrum fizetőképességi index eddig megjelent összegzései név és email cím megadása után érhetők el.


“Ahhoz, hogy minél jobb megoldási javaslatokat kínáljunk ügyfeleink számára, elengedhetetlen, hogy ismerjük a magyar gazdaság aktuális helyzetét, jövőbeni kilátásait, a lakosság anyagi helyzetét, illetve várakozásait.”

Felfalusi Péter, vezérigazgató, Intrum Zrt

Letöltés

Regisztráció után lehetséges