Intrum Hellas - új munkamódszer kialakítása Görögországban

Az Intrum és a Piraeus Bank közötti, a bank belső hitelkiszolgáló részlegének kiválásáról szóló megállapodás létrehozta a legnagyobb hitelkezelési platformot Görögországban.

A görög piacon az első ilyen jellegű üzleti megálapodás során a Piraeus Bank és az Intrum megállapodott a bank hitelkiszolgáló részlegének kiválásáról. A platform, az Intrum Hellas 28 milliárd eurónyi kezelt eszközzel és közel 1000 alkalmazottal indult el.

A 2019 júniusában bejelentett ügylet négy hónappal később zárult le. A Piraeus megtartotta részesedését az új vállalatban, valamint egy különálló, ingatlantulajdonban lévő (REO) kezelő társaságban, így a bank részesedhet a jövőbeli hozamokból.

A tranzakció részeként az Intrum Hellas hosszú távú szolgáltatási megállapodást kötött a Piraeusszal. Az ügylet valamennyi hiteltípusra (fogyasztói, jelzálog-, kkv- és vállalati hitelek) és azok teljes életciklusára kiterjed. A kezelt eszközök azonban a bank mérlegében maradnak.

A partnerség jelentősen javította a Piraeus működési hatékonyságát, és elősegítette a nemteljesítő hitelek gyorsabb csökkentését, lehetővé téve a bank számára, hogy az alaptevékenységére összpontosítson, valamint az Intrum Hellasban lévő kisebbségi részesedésének előnyeit élvezze.

 


Az Intrum

Az Intrum piacvezető pénzügyi szolgáltatóként széleskörű szakértelemmel rendelkezik a követelésbehajtási  és kintlévőségkezelési szolgáltatások terén. 20 európai országban folytat üzleti tevékenységet, több mint 10 000 tapasztalt munkatárssal.