A járványhelyzet miatt a jövő évben tartják meg a Zsebpénzügyes vetélkedő döntőjét

A tavalyi évhez hasonlóan, a romló járványhelyzet miatt idén is elhalasztják a Zsebpénzügyes pénzügyi verseny élő döntőjét. A középiskolásoknak szóló vetélkedőre idén is rekordszámú, több mint 219 iskola diákjai jelentkeztek, akik ősszel több online fordulóban mérik össze pénzügyi tudásukat.

A középiskolásoknak szóló Zsebpénzügyes vetélkedőt idén ötödik alkalommal rendezi meg az Intrum kintlévőség-kezelő cég. A vetélkedő utolsó fordulójában a legjobb 8 csapat hagyományosan egy élő döntőben, neves szakmai zsűri előtt méri össze pénzügyi tudását. A járvány miatt tavaly a döntőt át kellett szervezni, a már hagyományossá vált esemény helyett a szervezők egy online, de élő kapcsolásban tartott döntőt rendeztek.

„Különösen fontosnak tartjuk a középiskolás résztvevők egészségének védelmét, hiszen a korosztályból még nem mindenki kapta meg a koronavírus elleni oltást” – mondta Felfalusi Péter, az Intrum Magyarország vezérigazgatója és a zsűri elnöke. „A tavalyi vetélkedőhöz hasonlóan ezért most is a következő évre halasztjuk el a döntőt.”

A Zsebpénzügyes verseny középpontjában idén a klasszikus pénzügyi ismeretek mellett az úgynevezett életügyek állnak: a szervezők célja, hogy a fiataloknak a gyakorlatban is megmutassák azokat a megtakarítással, karrierrel, befektetéssel kapcsolatos szituációkat, amelyekkel biztosan találkoznak majd a felnőtt életben. Ezekre a Zsebpénzügyes kreatív, játékos formában készíti fel a középiskolásokat.

A vetélkedő első fordulói november első felében értek véget, ezek során a résztvevők online alkalmazáson, valamint két online, élő kvízshown keresztül mérhették össze pénzügyi tudásukat. (A 2. és 4. forduló felvételei, megtalálhatóak a Zsebpénzügyes YouTube oldalán) Az idei versenyre ismét rekordszámú iskola jelentkezett, október elejéig 219 magyarországi és határon túli oktatási intézményből összesen 1531 csapat és több mint 3000 diák regisztrált. Őket pedig 239 tanár segíti a verseny előtt és közben. Közülük került ki a legjobb 8 csapat, akik részt vehetnek a budapesti élő döntőn.

Az idei 8 döntős csapatot ezek az iskolák nevezték

Csapat Iskola neve Város

Ádám&Adrián Kft.

Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Szakgimnáziuma

Miskolc

Okosak

Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnáziuma

Kaposvár

Noszlopy_12C

 

Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnáziuma

Kaposvár

AKG33

Budapest III. Kerületi Kerék Általános Iskola és Gimnázium

Budapest 

AKG no.1

Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola Kiscelli Utcai Telephelye

Budapest

csakkanyomegnetudja

Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium

Érd

Csajszik

Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Szakgimnáziuma

Miskolc

Kistudósok

Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Pápa

A döntőben a csapatoknak egy pénzügyi problémára kell kidolgozniuk a saját megoldásukat, amelyek közül egy szakmai zsűri választja ki a legjobbat. A zsűribe idén is neves szakembereket hívtak meg a szervezők: a legjobb csapat kiválasztásában idén részt vesz Felfalusi Péter, az Intrum Zrt. vezérigazgatója, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Fábián Gergely, a Budapest Institute of Banking vezérigazgatója, illetve Paulovits Márton, az EY felvásárlásokkal és akvizíciókkal foglalkozó csapatának igazgatója.

A Zsebpénzügyes verseny döntőjét hagyományosan egy nagyszabású élő gála keretében tartjuk meg Budapesten. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján tudjuk, hogy milyen sokat jelent ez az esemény a diákok számára, ezért nem szeretnénk tőlük elvenni a döntő élményét. Remélem, hogy a jövő év elején a járványhelyzet már lehetővé teszi, hogy a finálét méltó módon, élőben ünnepelhessük meg. Addig is, az eddigi teljesítményük alapján kiérdemelt ajándékukat még november folyamán postázni fogjuk, hogy az ünnepekre biztosan odaérjenek.
Felfalusi Péter