EKG készülékeket adott át a SOTE-nek az Intrum

Két EKG készüléket ajánl fel az Intrum a Semmelweis Egyetem klinikáinak, így segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést is, közölte Deszpot Károly a követeléskezelő cég értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója.

Pénteken vette át dr. Takács István, a Semmelweis Egyetem belgyógyászati osztályának orvosa azt a két EKG készüléket, amelyeket az Intrum jótékonysági programja keretében ajánlott fel az egészségügyi intézménynek.

Az egyik készüléket a SOTE Sürgősségi Betegellátó Osztályán, a másikat a SOTE I. Sz. Belgyógyászati és Onkológiai Klinikáján helyezik üzembe. Az intézményben a közelmúltban COVID-osztályt is kialakítottak, így a mostani fejajánlás a járvány elleni védekezést is segíti.

Akár voltunk kórházban az elmúlt több mint egy évben, akár nem, mindannyian hálával tartozunk az egészségügyi dolgozóknak. Ezért is fordultunk a klinika dolgozóihoz azzal a kérdéssel, mire lenne leginkább szükségük.
mondta az átadáson Deszpot Károly, az Intrum értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója.

A klinikákon az új eszközök nemcsak a súlyosabb COVID-os betegek ellátásában segítenek, hanem a járvány utáni időszakban, más páciensek gyógyításakor is tudják használni.

Deszpot Károly emlékeztetett arra is, hogy decemberben az Intrum egy másik klinikát, a Heim Pál Kórházat segítő Gyermekkor Alapítványnak ajánlott fel kétmillió forintot, ahol többek között az intézet koraszülött, traumatológiai és intenzív osztálya működik.

Ebben az időszakban nem lehet kérdés, hogy a jótékonyságra rendelkezésre álló összegeket az egészségügyi dolgozók támogatására fordítsuk, akik a szokásosnál is jobban rászorulnak a segítségre és a tiszteletre
mondta Deszpot Károly