Lezárult az Aegon Hitel értékesítése

A szükséges hatósági engedélyek megszerzésével sikeresen lezárult az Aegon Hitel Zrt. értékesítése. A vállalatot a nem teljesítő hitelállományával együtt az Intrum Justitia Zrt. vásárolta meg.

Az Intrum 2018. június 4-én kötött megállapodást az Aegon Hitel Zrt. és nem teljesítő hitelállományának megvásárlásáról. A tranzakció zárására a szükséges hatósági engedélyek megszerzését követően, 2018 október 8-án került sor. A zárást követően az Intrum Justitia Zrt. mellett a vállalat új néven, Intrum Hitel Zrt.-ként működik tovább. 

Az értékesítési eljárás minden szempontból megfelelt a hatályos jogszabályoknak.

A tranzakcióval kapcsolatban az ügyfeleknek külön teendőjük nincs, a változásokról az új néven tovább működő Intrum Hitel Zrt. levélben tájékoztatja az érintetteket.

A tulajdonosváltás új lehetőségeket teremt az ügyfelek számára. A zárást követően az Intrum Hitel Zrt. minden érintett helyzetét egyedileg megvizsgálja, együttműködő ügyfelei számára pedig anyagi helyzetüktől függően számos fizetéskönnyítő megoldást fog kínálni.

Az Aegon Hitel Zrt. megvásárlása az Intrum és az érintett ügyfelek életében is mérföldkő. Európa vezető követeléskezelő vállalatként nap mint nap azért dolgozunk, hogy ügyfeleinkkel közösen megtaláljuk a legjobb megoldásokat helyzetük rendezésére. Nem sablonmegoldásokban gondolkozunk, minden ügyfelünk számára egyedi megoldást kínálunk.
Felfalusi Péter, az Intrum vezérigazgatója