Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Zsebpénzügyes vetélkedőre

A határidő közeledtével olyan mértékben pörgött fel a versenyre jelentkezés, hogy a szervezők egy nappal, vagyis szeptember 30-áig kitolták a nevezés lehetőségét a Zsebpénzügyes vetélkedőre. A kreatív feladatokat, hosszú távon hasznosítható tudást és értékes nyereményeket ígérő, középiskolásoknak szóló pénzügyi versenyt immár harmadik alkalommal rendezi meg az Intrum. A vetélkedő során nemcsak a legjobb csapatokat, de a legsikeresebb és a legtöbb indulót nevező iskolát is díjazzák, így nem meglepő a népszerűsége az intézmények és diákjaik körében.

Nem lehet elég korán elkezdeni a pénzügyi jövőnk megtervezését. Ezzel a fiatalok is tisztában vannak: az Y- és Z-generáció tagjai fontosnak tartják az öngondoskodást, a megtakarításaik befektetését, és kiemelten érdekli őket, hogyan tarthatják kézben a pénzügyeiket. Ezért is indította el az Intrum pénzügyi tudatossági vetélkedőjét, a Zsebpénzügyes versenyt. A 16. évüket betöltött középiskolásoknak szervezett vetélkedő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a tudatos pénzügyi tervezés fontosságára, és a mindennapokban, vagy akár később a munkaerőpiacon hasznosítható tudást adjon át a résztvevőknek.

A mai 16-18 évesek már az a generáció, akiknek a gondolkodásmódját meghatározta a világgazdasági krízis és a devizahitel-válság, érthető tehát, hogy érdekli őket, hogyan tudnák kedvezőbben alakítani saját pénzügyeiket, legyen szó befektetésről, költségkímélésről vagy hitelfelvételről. Az elmúlt években a közoktatásban is egyre nagyobb súllyal szerepel a pénzügyi ismeretek oktatása, ugyanakkor nem lehet eleget beszélni a téma fontosságáról.
Deszpot Károly, az Intrum Magyarország üzletfejlesztési igazgatója.

Az Intrum 2017-ben indította el országos pénzügyi vetélkedőjét, így idén már harmadszorra rendezi meg a versenyt. A program eddig is komoly érdeklődést váltott ki, tavaly több mint 300 csapat nevezett az ország több mint 100 iskolájából – az idei, háromfordulós versenyre pedig máris több mint 600 jelentkezés futott be!

A Zsebpénzügyes vetélkedőre idén is háromfős csapatok nevezhetnek, egy felkészítő tanárral. A három forduló során gyakorlatorientált feladatokat kell megoldaniuk a tanulóknak, ezt követően a legjobb csapatok a döntőben mutathatják meg tudásukat a szakmai zsűri előtt. A feladatok rendkívül sok témakört fednek le, a középiskolások pénzügyeitől kezdve (hogyan spóroljunk egy fesztiválon? hogyan tegyünk félre egy árucikkre?), az egyetemistákat és pályakezdőket érintő kérdéseken át (mit kell tudni a diákhitelről? hogyan készítsünk költségvetést?) egészen a közösségeket érintő gazdasági témákig. Mindezekről az indulók hasznos felkészítő anyagokat találnak a www.zsebpenzugyes.hu weboldalon.

A diákok és felkészítőik természetesen nemcsak a dicsőségért küzdenek meg: a legjobb csapatok összesen mintegy 6 millió forintnyi nyereményért versenyezhetnek. A legjobbak okostelefont, tabletet, laptopot vihetnek haza, az iskolájuk pedig digitális táblával és projektorral lehet gazdagabb. Különleges díjat kap az az intézmény, amelyik a legtöbb csapatot indítja a versenyen, illetve amelyik a legtöbb csapatot juttatja a második fordulóba: előbbi egy CraftBot PLUS 3D nyomtató, utóbbi 15 teljes számítógép-konfiguráció boldog gazdája lesz.

A versenyre szeptember 30-ig jelentkezhetnek a csapatok a www.zsebpenzugyes.hu-n, az első három forduló feladatait (játékos tesztek, valamint esszé) szintén a weboldalon és applikáción keresztül lehet megoldani. A döntőbe csak a legjobb 8 csapat kerül be: ők élőben, szakmai zsűri előtt bizonyíthatják tudásukat. Az ítészek komoly szaktekintélyek: idén Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi rendszer elemzéséért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója és a Budapest Institute of Banking Zrt. vezérigazgatója, László Csaba közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, valamint a zsűri elnökeként Felfalusi Péter, az Intrum vezérigazgatója vállalta a felkérést.