Megújul a Zsebpénzügyes diákverseny – Életügyekkel várja a középiskolásokat

Megújul a Zsebpénzügyes diákverseny – Életügyekkel várja a középiskolásokat

Témáját és formáját tekintve is megújul az Intrum nagy sikerű, pénzügyi tudatosságot elősegítő diákvetélkedője, a Zsebpénzügyes verseny. A vetélkedőre idén is középiskolás csapatok regisztrációját várják a szervezők, akik a korábbiaknál is izgalmasabb és változatosabb online játék során ismerhetik meg a gyakorlati pénzügyek és a mindennapi életre felkészítő „életügyek” világát.

Ez már az ötödik Zsebpénzügyes

Az Intrum idén ötödik alkalommal rendezi meg az őszi félévben a középiskolásoknak szóló pénzügyi versenyt, a Zsebpénzügyest. Ahogy korábban, a vetélkedő célja idén is a diákok pénzügyi-gazdasági ismereteinek bővítése, a tudatos pénzügyi gondolkodás népszerűsítése és a hallgatók felkészítése a nagybetűs életre. Ennek érdekében az idei versenyen – amelynek fordulóit koronavírus-biztosra hangolták – előtérbe kerül az úgynevezett Életügyek fogalma.

Életügyek alatt értünk minden, a pénzügyek, államigazgatási ügyek és adminisztrációs tennivalók napi intézéséhez szükséges gyakorlati tudást.
Felfalusi Péter, az Intrum magyarországi vezérigazgatója és a Zsebpénzügyes verseny zsűrijének elnöke

„Az elmúlt években elindult a közoktatásban egy folyamat, amely hatására egyre több tantárgyban jelennek meg a gazdasági alapfogalmak. A Zsebpénzügyes megrendezésekor is tapasztaltuk, hogy a diákoknak ma már nem kell elmagyarázni, mi az, hogy KFT, részvény vagy banki hitel, bár ezek gyakorlati értelmezése még nem mindenkinél megy gördülékenyen. A tárgyszerű pénzügyi ismeretek mellett azonban továbbra is fontos a soft skillek, mint a csapatmunka képessége, a prezentációs készség, a talpraesettség vagy a hatékony idő- és pénzbeosztás fejlesztése, amelyek a munkaerőpiacon is rendkívül fontosak. Ezeket a hagyományos frontális oktatásban persze nehéz tanítani, de egy játékos vetélkedő tökéletes lehet erre.”

Jelentkezési határidő: 2021. 10. 01.

A Zsebpénzügyes versenyre a vetélkedő weboldalán keresztül, október 1-ig jelentkezhetnek a 2 fős középiskolás csapatok, egy-egy felkészítő tanárral együtt. Az első forduló október 6-án veszi kezdetét, amelyet további négy követ egészen november végéig. Minden turnus rostaként működik, így csak az adott körben élen végző csapatok juthatnak tovább a következő fordulóba. Ahogy a korábbi években, az élő döntőben idén is neves szakemberekből álló zsűri előtt versenyezhetnek a csapatok. Az idei verseny természetesen a már szokásos, letölthető mobilapplikáción keresztül is játszható.

A diákok és felkészítő tanáraik persze nem csak a megszerezhető tudásért versenyeznek, a nyertesek értékes nyereményeket is elvihetnek: a legjobb csapatokat összesen 6 millió értékű eszközökkel, fesztiválbelépőkkel és menő felszerelésekkel díjazzák