Újabb két fiatal sportoló felkészülését támogatja az Intrum

A hazai és nemzetközi sportvilág gőzerővel készül a jövő évi tokiói olimpiai játékokra, a sport mégsem szólhat kizárólag az érmekről. Nélkülözhetetlen eleme a kitartás, az elhivatottság és az alázat. Ennek szellemében olyan tehetséges sportemberek támogatását tűzte ki célul az Intrum, akik teljesítményükkel és személyiségükkel is példaképek lehetnek a jövő generációjának. A választás Földházi Zsófia Európa- és világbajnok öttusázóra, és Tóth Tamás paralimpiai bajnok úszóra esett.

Az iparág első követeléskezelő vállalata több mint négy éve bizonyítja, hogy élen jár a hazai sportélet patronálásában is. 2015-ben Kapás Boglárka többszörös ifjúsági olimpiai bajnok úszónő, és Osváth Richárd Európa- és világbajnok kerekesszékes vívó felkészülését könnyítették meg, és járultak hozzá későbbi sikereikhez.

Többévnyi együttműködés után most két másik ifjú tehetség kap lehetőséget az Intrum támogatói programjában: Földházi Zsófia öttusázó és Tóth Tamás paralimpiai bajnok úszó, akik ifjú koruk ellenére már több hazai és világversenyen is bizonyították rátermettségüket. Kiválasztásuknál az egyéni kvalitások mellett szempont volt sportáguk alulszponzoráltsága is.

Földházi  Zsófia és Tóth Tamás
Földházi Zsófia és Tóth Tamás

Földházi Zsófi ötévesen kezdett el versenyszerűen úszni, majd 10 évesen az öttusát választotta. 2010-ben az ifi öttusa világbajnokságon egyéniben első, váltóban második, csapatban harmadik lett. A 2013-as drzonkówi Európa-bajnokságon megszerezte első aranyérmét a felnőttek között, amit egy újabb elsőség követett a hazai rendezésű székesfehérvári junior öttusa-világbajnokságon. A tajvani világbajnokságon Gyenesei Leilával és Kovács Saroltával nyertek ezüstérmet női váltóban. 2017-ben a kairói világbajnokságon szerezett csapatarany-, és egyéni ezüstérem után joggal választották karrierje során második alkalommal az év magyar öttusázójának. Tavaly mind a székesfehérvári Európa-bajnokságon, mind a mexikóvárosi világbajnokságon hozzájárult a magyar csapat aranyérméhez.

Minden sportolónak nagyon jólesik egy támogató közeg jelentsen ez egy céget, terméket vagy bármit, ami hozzátesz a sikerességéhez! Nagyon örülök, hogy egy olyan együttműködés jött létre, amiben én is példát tudok mutatni a fiatal generációnak, és sportolói kitartásom a pénzügyek terén is hasonló motivációt adhat! Mivel a sport miatt nagyon gyorsan kellett felnőnöm, ez a pénzügyi gondolkodásomra is kihatott. Szeretnék segíteni tudatosabbá tenni a fiatalokat ebben is, hogy merjenek kérdezni és érdeklődni.
Földházi Zsófia öttusázó

Tóth Tamás is gyerekkorában kezdte az úszást. Számos magyar bajnoki cím után végül 17 évesen megszerezte első nemzetközi érmét, 100 méter mellúszásban lett bronzérmes az Európa-bajnokságon Rejkjavikban. Két évvel később a berlini kontinensviadalon már a dobogó legfelsőfokára állhatott fel: 50 méteres gyorsban ért első helyen a célba. A 2012-es londoni paralimpiai játékokon 50 méteres gyors-, és 100 méteres gyorsúszásban is ezüstérmekkel lett gazdagabb, így teljesen megérdemelten választották az Év Paralimpikonjának. Ezt követően is szállította az érmeket a nemzetközi versenyekről, de mégis a 2016-os év zárult kiemelkedően sikeresen, hiszen a nyári paralimpiai játékokon 100 méteres hátúszásban aranyérmet szerzett, illetve 100 méteres gyorsúszásban is a harmadik helyen zárt. Nem véletlen, hogy 2017-ben neki ítélték a 2016-os év „Az év férfi fogyatékos sportolója” díjat.

Nagyon örülök az Intrummal való együttműködésnek, tetszik, ahogyan a cég sportról, paralimpiáról és a fiatal korosztály fejlesztéséről gondolkozik. A sportban a legfontosabb a tudatosság, a kitartás és az alázat, de ami szintén fontos a sportkarrier alatt és után, a pénzügyi tudatosság. Az Intrumnál azt tapasztalom, külön figyelmet fordítanak rá, hogy a jövő generációja saját hivatása mellett a pénzügyekben is sikeres legyen.
Tóth Tamás paralimpiai bajnok úszó

Az Intrum kitartóan dolgozik azon, hogy mind a sportban, mind a munkahelyen megteremtse azokat a feltételeket, amelyek biztosítják a kibontakozást és az egyéni csúcsteljesítményt.

Szülőként, aktívan sportoló felnőttként és vállalatvezetőként is azt vallom, hogy a sport a test mellett a lelket is edzi: kitartásra, alázatra és céltudatosságra nevel. Munkatársaimmal együtt rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a magunk eszközeivel hozzájáruljunk ahhoz, hogy több sikeres fiatal állhasson példaképként a kortársai előtt.
Felfalusi Péter, az Intrum vezérigazgatója

A piacvezető vállalat stratégiájában ezért elengedhetetlen szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalás, amelynek a sporttámogatás mellett kulcsfontosságú eleme a Y-és Z-generáció tagjainak pénzügyi tudatosságának fejlesztése. Az idén harmadik alkalommal elindított és most is zajló Zsebpénzügyes vetélkedőjük népszerűsítéséből pedig már a két fiatal sportoló, Zsófi és Tamás is kivette a részét.