MAKISZ

A 90’es évek elején új szolgáltatásként terjedt el Magyarországon a nemzetközi cégminősitő céginformáció-szolgáltatás és a követelésbehajtás. A megrendelők felismerték, az információszolgáltatás folytán a tájékozottság előnyt jelent, elősegíti a biztonságos üzletkötést, csökkenti a döntéshozók kockázatát.

A követelésbehajtás esély a jogos követelésekhez, segítség a likviditás megőrzéséhez. A területen működő cégek szolgáltatásaikkal hitelezővédelmi feladatokat látnak el, hatékonyan elősegítik a fekete gazdaság elleni harcot.

A nemzetközi információs szolgáltatással a szervezet tagjai jelentős mértékben támogatják az export-import üzletkötéseket, elősegítik a hazai vállalkozások nemzetközi megismertetését. Az információszolgáltatást és követelésbehajtást erre szakosodott, általában nemzetközi háttérrel rendelkező cégek kezdték a 90’es évek elején.

A szakma elismertetése céljából 1993-ban létrejött a MAKISZ.

A MAKISZ tagja csak az a vállalkozási forma lehet, amely megfelel az alapszabályban és az etikai normákban megfogalmazott követelményeknek és már huzamosabb időn keresztül bizonyította az üzleti életben az alkalmasságát arra, hogy ezt a tevékenységet törvényesen, eredményesen, a megbízói igényeknek megfelelően végzi.

Jelen oldalunk célja tájékoztatás adása azon cégek elérhetőségéről és működési kereteiről, amelyek a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetségének (MAKISZ) tagjaiként, a szövetség alapszabályának és etikai normáinak megfelelve végzik tevékenységüket a követeléskezelés és üzleti információ forgalmazás terén.

 

További információ a MAKISZ weboldalán olvasható.