European Payment Report 2022

Az Intrum, Európa vezető követeléskezelő vállalatcsoportja évente elkészíti a European Payment Report című jelentését, melyhez közel 30 ország több ezer európai vállalkozás megkérdezése alapján állít össze.

European Payment Report 2022

A kapott adatok képet adnak a megkérdezett cégek üzletmenetének sajátosságairól és rálátást biztosítanak mind az összeurópai, mind a felmérésben résztvevő egyes országokban tapasztalható fizetési kockázat mértékéről.

Amennyiben szeretné letölteni az aktuális és a korábbi évek felméréseit, kérjük a regisztrációnál adja meg nevét és email címét.  Köszönjük!


Az európai vállalkozások történelmi recesszióra készülnek

A vendéglátó- és szabadidős ágazatot aggasztja leginkább a recesszió hatása a kormányzati megszorítások közepette

A késve fizetésekből eredő kockázat nyomás alá helyezi a cégeket

Tízből több mint négyen azt jósolják, hogy a késedelmes vagy nemfizetés kockázata növekedni fog a következő 12 hónapban.

Az infláció kihívások elé állította a vállalatokat

Az európai cégek kb. fele úgy érzi, gyengébb lábakon áll, mint a vírusválság előtt és csak 23 százalék gondolja magát erősebbnek. Az újabb válság, az infláció növekedése elbizonytalanította a piaci szereplőket, akik úgy érzik: nincsenek megfelelően felkészülve a problémák kezelésér

“Két év pandémia után növekedésre éhesen várták az évet az európai vállalatok, ám az orosz-ukrán háború, és a növekvő infláció láthatóan fokozta az óvatosságot.”

Hosszabb fizetési határidő a veszteségek csökkentésére

A magyar cégvezetők szerint főleg a határidő után fizető ügyfelek miatt keletkeznek likviditási problémák – annak ellenére, hogy a többi országhoz képest a magyar cégek viszonylag hosszú fizetési határidőket szabnak meg, a válaszadók több mint fele 20 napnál több időt hagy a fizetésre a lakossági ügyfeleknek, céges partereknél pedig az ennél is hosszabb határidők jellemzők.


Letöltés

Regisztráció után lehetséges