Mivel foglalkoznak a követeléskezelő cégek?

A hatékony követeléskezelés komplex feltételrendszert és szerteágazó szakmai képzettséget igényel, mely csak igen kivételes esetben áll egyéb területen működő gazdálkodó szervezetek rendelkezésére.

A behajtó, másnéven követeléskezelő cégek értéke az adatbázis, melyet maguknak építenek, a know-how, a piaci ismeret és a szakember gárda, mely együttesen teremti meg a hatékony behajtás feltételeit.

Szolgáltatásaik alapja nem az a tény, hogy megbízóik helyett felhívják az adóst, vagy saját költségen postáznak ki leveleket, hanem az, hogy mikor melyiket teszik, milyen gyakorisággal, milyen üzenetet kommunikálva a mielőbbi pénzügyi rendezés előmozdítása érdekében.

Eljárásuk során olyan információkat is begyűjtenek, amelyek korábban megbízóiknak nem álltak a rendelkezésükre, és ez alapján az információk alapján hozzák meg azokat a szakmai döntéseket, amelyek a behajtási eljárást sikerre viszik.

Behajtó cég megbízása nem egyenlő a kiszervezéssel, hiszen nem a megbízó saját folyamatainak a megvalósítása a cél, hanem a követeléskezelő know-how-ja szerinti sikeres behajtás.