European Payment Report 2023

Az Intrum, Európa vezető követeléskezelő vállalatcsoportja évente elkészíti a European Payment Report című jelentését, melyhez 29 ország több ezer európai vállalkozás megkérdezése alapján állít össze.

European Payment Report

A European Payment Report 2023 című jelentés azt mutatja be, hogy az infláció és az emelkedő kamatok továbbra is szorongatják az európai vállalkozásokat, így a likviditás- és kintlévőségkezelés a figyelem középpontjába kerül. A jelentés 29 európai ország több mint 10 000 vállalatának visszajelzései alapján vázolja fel, hogy a késedelmes fizetések hogyan befolyásolják az üzleti kilátásokat.

Amennyiben szeretné letölteni az aktuális és a korábbi évek felméréseit, kérjük a regisztrációnál adja meg nevét és email címét.  Köszönjük!


Az inflációs nyomás továbbra is szorongatja az európai vállalatokat.

Az infláció olyan mértékben befolyásolja a bevételeket, hogy a vállalatok a költségcsökkentésre összpontosítanak, és elhalasztják a növekedési terveiket.

A késve fizetésekből eredő kockázat nyomás alá helyezi a cégeket

A hosszabb fizetési határidők egyre nagyobb aggodalomra adnak okot. A vállalatok mégsem tartják be a szabályokat, és elfogadhatatlanul későn fizetnek a beszállítóknak.

A vállalkozások átlagosan 74 napot töltenek a kintlévőségkezeléssel

A késedelmes fizetések egyre nagyobb "időrabló" tényezőt jelentenek. Az időben történő fizetés pozitív hullámhatást vált ki a vállalat és a gazdaság egésze számára.

“A magas infláció ellenére a magyar vállalkozások az európai középmezőnybe tartoznak a gazdasági visszaesés szempontjából. A hazai vállalatok többsége rosszabbul áll pénzügyileg, mint egy éve, és a cégvezetők több mint tizede leépítéseket tervez. A kifizetetlen kintlévőségek az ellátási láncokat veszélyeztethetik.”


Letöltés

Regisztráció után lehetséges