Követelésvásárlás

A behajthatatlanként leírt adósságok még mindig értékesek lehetnek. Befektetési csapatunk a nem teljesítő hitelek csomagszintű megvásárlására szakosodott a fedezetlen tartozásoktól az ingatlanfedezetű hitelekig.

A nemteljesítő számlák eladása likviditást szabadít fel, csökkenti a veszteségeket és időt takarít meg. Azzal is segíthetünk ügyfeleinek, hogy egyéni fizetési terveket kínálunk nekik, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy idővel adósságmentessé váljanak. 

Az Intrum feldezetlen és fedezetes lakossági követeléscsomagok, valamint fedezetlen vállalati portfóliók megvásárlásával segíti megbízóit méretüktől és tevékenységtől függetlenül - minden típusú és méretű vállalkozástól, köztük hitelintézetektől és vállalatoktól vásárolja meg a leírásra ítélt tartozást

Javuló pénzforgalom

Személyre szabott fizetési tervek

Csökkenő veszteségek

Felszabaduló pénzügyi források


Megóvjuk hírnevét

Azok az ügyfelek, akik jelenleg pénzügyi nehézségekkel küzdenek, a jövőben is értékes ügyfelek lehetnek. Ezért rendkívül fontos, hogy nehéz időkben is pozitív élményt nyújtsunk számukra.

Egyszeri vagy folyamatos vásárlás

Az egyszeri vásárlások mellett határidős megállapodásokkal is dolgozunk, amelyek keretében a hitelciklus bizonyos szakaszaiban vásároljuk meg ügyfelei számláit.

Fedezetes és fedezetlen csomagok

Az Intrum feldezetlen és fedezetes lakossági követeléscsomagok, valamint fedezetlen vállalati portfóliók megvásárlásával segíti megbízóit.

Gyakran Ismételt Kérdések

GYIK - Követelésvásárlás | Intrum

Hogyan működik?

A nem fizető ügyféltől történő fizetés megszerzésének költsége gyakran magasabb, mint maga a számlaegyenleg. Az Intrum a névérték egy bizonyos százalékáért nagytételben megvásárolhatja az ilyen tartozásokat. Az árat a portfólió általános minősége alapján számoljuk ki, ahol a számlák számát, a számlák és egyenlegek korát, valamint a már beszedett készpénzt nézzük.

Azonnal fizetünk Önnek, majd szakértelemünket és a méretgazdaságosságunkatunk felhasználva begyűjtjük a fizetést az egyes ügyfelektől.

Mikor adhatom el a tartozásaimat?

Bármikor. Alkalmazkodunk az Ön üzleti stratégiájához. Az Intrum a hiteléletciklus minden szakaszában vásárol nagy tételben adósságokat tartalmazó portfóliókat, a teljesítő számláktól kezdve a korai hátralékosokon át a régebbi adósságokig és a leírt számlákig. Ön döntheti el, hogy mi a legcélszerűbb vállalkozása számára.

Milyen hatással van ez az ügyfelekre?

A követelések értékesítése jellemzően előnyös az ügyfelei számára, mivel az Intrum egyéni fizetési terveket kínál számukra, melyek az egyén fizetési képességéhez igazodnak. Ez lehetőséget nyújt az ügyfelek számára, hogy könnyebben váljanak adósságmentessé.

Üzletünk szerves részét képezi az ügyfelekkel való megértő és tisztességes bánásmód, ami alacsony nemfizetési időszakokat és magas elégedettségi mutatókat eredményez

Milyen típusú hiteleket vásárol az Intrum?

Minden nagy elemszámú nem teljesítő portfóliót szívesen megvizsgálunk. Az Intrum széles körű tapasztalattal rendelkezik a banki és pénzügyi szolgáltatások, valamint a fedezetlen közüzemi, távközlési, gépjármű-finanszírozási, postai és e-kereskedelmi tartozások terén is. Ezen túlmenően ingatlanfedezetű hiteleket és egyéb fedezetes hitelportfóliókat is vásárolunk Európa-szerte.

Melyik megoldás működik: egyszeri eladás vagy folyamatos vásárlás?

A behajthatatlan követelések portfólióinak értékesítése mellett sok ügyfelünk részesíti a "forward flow" ügyleteket előnyben, amelyekben vállaljuk, hogy folyamatosan megvásároljuk a számlákat, amikor azok elérnke egy bizonyos korosságot. Ez biztos bevételt biztosít, valamint időt és erőforrásokat takarít meg az Ön számára.

Az Intrum európai lefedettsége és valamennyi követeléstípus megvásárlásának képessége azt jelenti, hogy olyan üzletet tudunk kialakítani, amely az Ön számára biztosan megfelelő, akár kizárólag a nem teljesítő eszközök megvásárlásáról van szó, akár más szolgáltatások nyújtásáról.

Miért érdemes a behajthatatlan követeléseket értékesteni?

A behajthatatlan követelések portfóliójának csomagszintű értékesítése ésszerű lépés. Ezek a számlák még mindig értéket képviselnek, de ezen értékek felszabadításához speciális készségekre és összpontosításra van szükség, amely kimerítheti az alaptevékenységét. Ehelyett értéket realizálhat e számlák eladásával, biztonságot és azonnali készpénz-injekciót biztosítva a pénzügyi mérlegébe.

További információt arról, hogy az Intrum hogyan segíthet Önnek felszabadítani pénzügyi mérlegét és racionalizálni behajtási folyamatait itt talál.

“Piacvezetőként a kintlévőségének megszerzéséhez szükséges minden tudással és eszközzel rendelkezünk. A megoldásokra összpontosítunk, nem a problémákra.”

Üveges Judit, értékesítési igazgató

Legyen a megbízónk!

We lead the way to prosperous business