Adósságértékesítés - tőkefelszabadítás és az ügyfélszolgálat javítása

A nem teljesítő számla- és hitelportfóliók tőkét kötnek le, és megnehezíthetik az alaptevékenységbe való befektetést. Az adósságportfóliók értékesítése lehetővé teszi, hogy a növekedésre összpontosítson, és lehetőséget kínál ügyfeleinek a pénzügyi rehabilitációra.

A nemteljesítő portfólió visszaszerzése időt és energiát igényel, amelyet vállalkozása másra is fordíthatna. A veszteség kockázatát övező bizonytalanság megnehezíti a költségvetés elkészítését és a hozam előrejelzését egyaránt.

Az Intrum több mint százéves tapasztalattal rendelkezik az adósságbehajtási szolgáltatások terén, és az ügyfelekkel való megértő és tisztességes bánásmódra specializálódott. Minden eszközosztályba befektetünk, és páneurópai lefedettségünknek köszönhetően rendelkezünk a szükséges mérettel és nemzetközi szakértelemmel ahhoz, hogy hozzásegítsük Önt a nem teljesítő hitelekkel kapcsolatos problémáinak megoldásához és a meglévő ügyfelek kiszolgálásához.

Együtt olyan behajtási stratégiát dolgozunk ki, amely biztosítja az ügyfelek megfelelő nyomon követését, a gyors visszafizetést és a pozitív ügyfélélményt. Ez szolgáltatási megállapodásokkal, nemzetközi behajtással és egyéb hitelkezelési szolgáltatásokkal együtt is megvalósítható.

Hogyan működik a vásárlás?

Az első lépés a portfólió értékelése, majd megállapodunk az árban és az ügyfélkommunikációs és behajtási stratégiában.

Az Intrum 1992 óta vásárol követelésportfóliókat, lejárat utáni követeléseket. Egyes megbízóink a követeléseket a nemteljesítés után értékesítik, mások megvárják, amíg azok leírásra kerülnek, akár folyamatos megállapodások révén, akár egyszeri eladásként.

Nálunk a behajtás előrejelzésének pontossági aránya rendkívül magas, erős elemzési képességekkel rendelkezünk. Dinamikus számlastratégiánk egyértelmű kapcsolatot mutat tevékenységünk és a behajtások között, köszönhetően az ügyek megfelelő priorizálásának.

A következő lépés az ügyfelekkel való kapcsolatfelvétel és az együttműködés stratégiájának egyeztetése. Fontos a jól átgondolt eljárásmód, és az Intrum a legjobb gyakorlatokkal és szakértelemmel tud ehhez hozzájárulni.